Chocolade-brownie-taartje met frambozen

Coop bakwedstrijd Choco taart.jpg

Een paar weken geleden liep ik de Coop binnen en viel mijn oog op een oproep om je aller lekkerste taart te bakken, te fotograferen en in te sturen naar Coop supermarkten. Ik dacht gelijk aan m’n bakwedstrijd mattie en appte of ze zin had om mee te doen. Eline was, overigens had ik niet anders verwacht, gelijk enthousiast dus prikten we een datum om de allerlekkerste taart ooit te bakken.

Op een zonnige zaterdagmiddag zaten we, omringd door tientallen kookboeken, aan tafel om inspiratie op te doen. Eigenlijk was het veel te mooi weer om te bakken – we genoten van een koffietje op mijn (mega!) balkon, bleven iets te lang kletsen – en ineens was het al bijna 15.00u. Voor een mooie foto hadden we wel goed licht nodig én we zouden allebei die middag nog naar onze ouders, dus ineens werd het stressen.

Dus, back-up plan: een vriendinnetje van Eline had haar net een easy peasy recept voor brownies gegeven. Dat moest lukken in een uurtje. Even de voorraadkast checken, hup naar de supermarkt, en bakken maar. We gaven er een klein beetje onze eigen twist aan en tadaa.. daar was dan een chocolade-brownie-taartje met frambozen. Snel een foto maken, bewerken en natuurlijk even proeven (stiekem was ie ook nog eens best wel heel lekker).

Eigenlijk was het recept bijna te simpel om mee te doen aan zo’n bakwedstrijd, maar toch op het nippertje nog ingestuurd. En raad eens?! Afgelopen week kregen we te horen dat we bij de laatste vijf horen. Wat betekent dat we een zaterdagmiddag onze taart moeten bakken voor een jury in de hoop dat ook zij voor de bijl gaan wanneer ze de nog half smeltende binnenkant en knapperige buitenlaag van de brownie proeven.

Om je alvast te laten meegenieten van deze chocoladehemel hier alvast het recept (en nu maar hopen dat er geen concurrenten meelezen ;) ). Geniet ervan! En duim je mee zaterdag 16 april?

Ingrediënten (voor 1 taartje):

  • 200 gram (extra) pure chocolade (liefst minimaal 70% cacao)
  • 170 gram boter
  • 3 eieren
  • 170 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 80 gram bloem
  • 75 gram noten (wij gebruikten een mengsel van hazelnoten, amandelen, paranoten en pecannoten)
  • 1 snuf zout
  • 1 flinke hand frambozen
  • poedersuiker

Benodigdheden:

  • Springvorm (26 cm doorsnee)
  • Bakpapier of bakspray

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een laagje water in een pan tot het kookt en zet
hierop de andere kom of pan (au bain-marie). Smelt hierin de chocolade en voeg daarna
ook de in-blokjes-gesneden boter toe.

Klop in een andere kom de eieren luchtig en mix hier ook beide suikers doorheen. Voeg
langzaamaan het chocolademengsel toe en spatel hier vervolgens de gezeefde bloem,
noten en zout door.

Vet de bakvorm in (of bekleed met bakpapier), giet het beslag hierin en bak de taart gaar in ongeveer 20 minuten.

Nu is het een kwestie van lef: haal de taart eruit nét voordat hij vanbinnen gaar is. Laat de taart goed afkoelen (zet hem buiten als het koud weer is), garneer met een handvol frambozen, gezeefde poedersuiker en aanvallen maar!

Coop bakwedstrijd

Een gedachte over “Chocolade-brownie-taartje met frambozen

  1. De taart ziet er zo mooi uit ! Gefeliciteerd meiden dat jullie aan de echte bakwedstrijd mee mogen doen
    en heeeeeel veel succes as zaterdag ! (Ik ben natuurlijk nu al apetrots op jullie)

Plaats een reactie